Pølsehorn

I går skulle vi til årets sidste forældremøde på Laurits’ skole. Vi sluttede af med fælles buffet, som altid er en succes på Friskolen. Jeg valgte i den forbindelse at diske op med traditionelle pølsehorn. Nok ikke så iderigt, men alle elsker pølsehorn, og så er de nemme at transportere. Jeg havde vildt travlt, så det blev nogle temmelig rodede pølsehorn, men det er sådan, jeg husker, jeg lavede dem. de blev mega gode!

rolls-963749_960_720Pølsehorn, som hele min familie er totalt vilde med.

(Ca. 48 stk.)

5 dl lunken mælk

50 g gær

50 g sukker (uh, en uskik 😉)

Ca. 900 g mel

3 æg

25 g smeltet smør

1 tsk. salt

1 æg til pensling

Ketchup (elsker selv den mest dogmeagtige sandwich ketchup…)

Pølser til fyld ca. 1 kg.

Evt. små stykker ost

Opløs gær og sukker i lunken mælk. Tilsæt de 3 æg, salt samt smeltet smør. Rør det hele sammen og tilsæt melet lidt ad gangen, til dejen føles “rigtig” i konsistensen. Stil skålen et lunt sted i ca. 45 min.

Når dejen er færdighævet dele du dejen i ca. 4 boller. Rul en bolle ud til en cirkel og skær med en pizzaskærer eller kniv 12 lige store trekanter. Læg en klat ketchup på hver trekant og smør ud med en bagepensel (dem af gummi er gode!) Læg en pølse og evt. et stykke ost oppe i den bredde ende og fold siderne lidt op over ost og pølse og rul nu ned mod spidsen. Læg hver rulle på en bageplade meget tæt og med spidsen vendt nedad. Lad dem nu efterhæve i ca. 20 min.  Pensl hornene med sammenpisket æg. Giv dem et godt lag. Drys evt. med sesamfrø. Bag dem nu i ovnen i ca. 14 min. Nu kan du så nyde de mest mumsi pølsehorn.

Næste gang jeg bager pølsehorn, vil jeg prøve at lave dem med ostepølser, chilipølser Etc.

Skriv et svar