Rabarberkompot

Jeg elsker simpelthen rabarberkompot! Der er ikke noget så dejligt, som den første Weberkylling med hjemmelavet rabarberkompot og syltede agurker.

Mmmm!

I denne rabarberkompot møder smagen af sødt og syrligt den skønne aromatiske vanilje, som virkelig er noget så fin sammen med rabarber. Rabarberkompot er vidunderlig smuk med den flotte røde farve og de sorte vaniljekorn.

Rabarberkompot

  • 2 dl rabarber skåret i 1-1 1/2 cm stykker
  • 1 stang vanilje, både kornene og stænglen el. 1 tsk. vanillepulver
  • 3 spsk rørsukkeren el. sukrin (hvis man vil undgå sukker)

Vaniljestangen snittes igennem på langs og vaniljekornene skrabes ud og skilles af i sukkeret. Alle ingredienserne, også vaniljestængerne kommes i en lille gryde, og det røres godt sammen. Tænd for varmen og varm op under omrøring. Det skal have omkring 3-7 minutter, hold øje for pludselig er rabarberen blød og den skal ikke være overkogt.

 

 

Hverdagsglimt fra et lille svensk træhus på Bornholm